squashlife.org » Vanlige skader for squashspillere

Vanlige skader for squashspillere

i13121Squash er en sport som blir spilt av folk i alle aldere og over hele verden. Det er en sport som krever mye av spilleren når det kommer til det fysiske og det er viktig og start opp sakte slik at man kan trene seg opp forsiktig, for å unngå skader. Slik det er i de aller fleste andre grener innen sport så er det alltid rom for skader. Det er så klart noen ting man kan gjøre for å unngå dette, blant annet ved å starte treningen på en ordentlig måte. Er man nybegynner til sporten så anbefales det å ta et opplæringskurs slik at man har noen erfarne som kan fortelle hvordan man skal trene squash på helt riktig måte. Det er også veldig viktig å lytte til kroppen sin, slik det er under all slags sport. Får man vondt eller kjenner det ubehagelig mens man spiller så er det aller best å stoppe slik at kroppen får ro.

Øyeskader innen squash

Når man spiller squash så er man inne på en stengt bane og man slår en gummiball mot en rett vegg som er innerst på banen. Denne ballen slås ganske hardt mot veggen og den kan trolig få en fart på rundt 220 km i timen. Det sier jo da seg selv at det kommer til å gjøre vondt hvis man får denne ballen på kroppen. De aller fleste steder på kroppen vil tåle det men det er et sted man bør tenke på å beskytte litt ekstra og det er øynene. Hvis man får denne ballen i ansiktet eller på øyet så vil det kunne gjøre utrolig stor skade. Det er derfor laget spesialbriller som kan brukes når man spiller squash. Brillene gir en ekstra beskyttelse på øyet og er laget med helt spesielle glass. Det beskytter altså ikke og for eksempel ha på seg solbriller, det må være de spesiallagde brillene.

Risikoer innen squash

squash_image_3Det er ikke bare øynene man må passe på når man spiller squash. Siden squash krever så mye av fysikken til spilleren så er det noen forhåndsregler man bør ta før man begynner å spille. Gravide anbefales ikke å spille squash, da det raskt kan skje at man for eksempel får ballen mot mageregionen. Dette kan i verste fall forårsake skade på fosteret. En risiko man alltid har når man spiller squash er at man kan overstrekke eller forstue enten arm, bein eller korsrygg. Det er også vanlig at man ramler eller sklir når man spiller, noe som kan forårsake andre skader. Noen ting man bør ta høyde for før man begynner å spille squash er alderen man er i, med tanke på hva slags fysisk form kroppen er i. Hvis man er i dårlig fysisk form så anbefales det å trene seg opp sakte før man begynner å spille squash. Det er også viktig å passe på at man har riktig teknikk, slik at man unngår belastningsskader når man spiller.

Privacy Policy