squashlife.org » Squashens historie

Squashens historie

2013gray1Til tross for at squash kanskje blir sett på som en ganske nymotens sport så har sporten en ganske lang historie, knyttet tilbake til tennis. Utviklingen fra tennis til squash kom fra at matchen ble spilt på en annen måte i squash enn i tennis. I tennis så spiller man på en bane hvor spillerne står mot hverandre og slår over et nett som er plassert midt på banen. I squash så spiller spillerne ved siden av hverandre, mot en frontvegg.

Utviklingen av squash

Hvis man ser på racketene man bruker i tennis og i squash så vil man se at de er ganske like. Tennis racketene var trolig det som kom først og de har sin opprinnelse så langt tilbake som til 1600 tallet. Det er de samme typene racketene som blir brukt i squash. Squash i seg selv er nok en sport som stammer fra den engelske sporten racquets. I sporten racquets så spiller man mot en frontvegg, akkurat slik man gjør i squash i dag. Opprinnelsen til sporten som i dag blir kalt squash kommer fra en skole som het Harrow School. Det var her studentene ved skolen begynte å spille squash slik det spilles i dag. Det startet rundt året 1830 og sporten spredte seg raskt til andre skoler og sporten ble til slutt kjent som en internasjonal sport.

Utviklingen av banen

k38syMXVvJs74GM-p1ZLSquash har sin opprinnelse fra en skole i England, som var en ren gutteskole. Det var studentene på skolen som fant opp den nå veldig populære sporten. På den tiden så var det så klart ikke oppsatte baner til å spille squash, så elevene måtte finne på sin egen løsning. Studentene måtte bruke ulike arealer på skolen som kunne brukes på samme måte som squash banen blir brukt i dag. De måtte ofte ty til små hjørner rundt skolebygget, som gjerne var rammet inn med vannrør eller ulike kanter på bygget. Dette kunne i teorien være ganske farlig da det slås med ganske stor kraft mot veggen man spiller på. Etter hvert som sporten vokste i popularitet så ble det bygget fire ordentlige squash baner på skolen og de var da plassert på et uteområde. Etter hvert som interessen for sporten vokste så ble det så klart bygget enda flere baner rundt om på ulike skoler i England. Det var ingen fastsatte mål på disse banene, annet enn at de ble plassert ute. Det tok ikke lang tid før sporten spredte seg til USA, hvor de da fulgte tradisjonen med å bygge squash baner på uteområder på ulike skoler. Den aller første squash banen i USA ble bygget i 1884 i New Hampshire. Det tok da noen år til før sporten ble godkjent som en ordentlig sport i USA men i 1924 ble det bestemt at squash var en godkjent internasjonal sport. Etter hvert som interessen spredte seg over resten av verden så ble det aktuelt med bygging av squash baner inne, slik at spillerne kunne spille sporten året rundt, uansett vær.

Privacy Policy