squashlife.org » Hvordan spiller man squash

Hvordan spiller man squash

squash(1)Squash er en innendørs sport som går under kategorien racketsport. Navnet squash kommer trolig fra at det er en veldig myk ball som blir brukt når man spiller, og den blir da squashed når man slår den med racketen. Ordet kommer så klart fra det engelske språket. Squash er en sport som vanligvis spilles med to spillere men det blir også spilt med to grupper noen ganger, slik at det til sammen er fire spillere.

Hvor spilles squash

Squash er som nevnt en innendørs sport og det er som oftest satt opp spesielle baner for denne sporten. Dissa banene er vanlig å se blant annet på treningssentre. Squashbanen er plassert innendørs og består av fire vegger og utstyret man da trenger for å spille er en racket og en liten gummiball. Det skal sies at squash regnes som å være en veldig krevende sport og krever mye av fysikken til de som spiller.

Regler i squash

1339177717649Banen som man spiller squash på består som sagt av fire vegger og på disse veggene så vil man ha forskjellige linjer. Disse linjene spiller en stor rolle når man begynner en match. Når man begynner å spille så skal ballen slås mot frontveggen, den som er rett fremfor spillerne. Ballen kan slås direkte mot den veggen eller treffe den veggen via en annen vegg. Det er her linjene på veggen kommer inn, for ballen må nemlig treffe nedenfor de øverst linjene på frontveggen. Frontveggen har også en spesiallaget plate, som avgir en helt spesiell lyd hvis den treffes. Ballen må også treffe denne platen når den blir slått mot veggen. Lyden som platen avgir er en sikkerhet i at ballen faktisk traff platen. En vanlig squash kamp vil bestå av mellom tre og fem matcher.

Variasjoner innen squash

Som i andre typer sport så vil man finne noen variasjoner til en squash kamp. En annen måte å spille på er at en av spillerne begynner med en serve, ved å slå ballen mot frontveggen. Ballen skal da over på andre siden av banen og mot den andre spilleren. Slagene som blir slått etter dette må siktes mot frontveggen direkte, eller via en av de andre veggene. Ballen kan kun treffe gulvet maks to ganger for å være et godkjent slag. Måten man kan vinne en slik kamp på er hvis motstanderen ikke klarer å få inn et slag før ballen har truffet bakken mer enn to ganger. Dette vil gi en automatisk seier til den andre spilleren.

Poengtelling

Poengtelling innen squash har endret seg de siste årene. Tidligere så har det vært slik at man spiller opp til en spiller har ni poeng og at spilleren kunne vinne poeng på sin egen serve. Poengene innen squash blir nå regnet opp til 11 poeng på en spiller. Hvis poengene skulle bli likt til begge spillerne så skal matchen fortsette frem til en spiller har to poeng over den andre. Poengene er gjennom fem matcher.

Privacy Policy