squashlife.org » Hvordan ser banen ut?

Hvordan ser banen ut?

VARGRAN1013_2_30Squash er en sport som har en ganske lang historie og første utgaven av sporten går så langt tilbake som til 1800 tallet. Det var en engelsk gutteskole som trolig stod for opprinnelsen til sporten og de hentet inspirasjon både fra tennis og fra den engelske sporten racquets. Squash var en sport som brukte litt tid på å utvikle seg og det var ikke med en gang at sporten ble populær. Det var trolig brukt som en hobby for studentene på denne gutteskolen og sporten ble etter hvert mer og mer kjent.

Den første squash banen

Squash var en sport som var helt ukjent i begynnelsen av 1800 tallet, men takket være noen studenter ved Harrow School i England så begynte squashen sin utvikling. Sporten kom trolig av at studentene ville ha noe å drive med på skolens område og de hadde trolig vært borti tennis eller racquets tidligere. Disse studentene måtte være kreative i forhold til hvor de kunne praktisere denne nye sporten de hadde funnet opp og de fant ut at det var aller enklest å spille sporten ute. De brukte arealer på skolens område, som gjerne var litt klemt inne mot en vegg. Blant annet så spilte de ofte mot en vegg der hvor det var vannrør eller andre kanter på skolens bygg. Dette var i og for seg ganske farlig men det er ingen skrekk historier innen sporten. Sporten spredte seg over andre deler av verden, hvor banene etter hvert ble bygget spesielt til squash, men da fortsatt ute. Det er litt usikkert på hvor opprinnelsen på squash baner inne kommer fra.

Squash banen i vår tid

Squask_bana_bak-d58ab37f8dSquash er en sport med en lang bakgrunn og utviklingen av sporten har helt klart vært til stede. Squash var først og fremst en ute sport som ble spilt av blant annet studenter ved ulike skoler, men trolig også av innsatte i ulike fengsler. Det var en sport som kunne enkelt
bedrives med ute, mot en flat vegg. Per i dag så er det sjeldent at man finner en squash bane ute. Squash er helt klart blitt en sport som forbindes med å være inne. Det tok mange år før squash banen fikk fastsatte mål, slik at banen skulle være lik, uansett hvor i verden man spilte. Med tanke på at squash kan spilles enten alene eller med to stykker så finnes det to ulike slags baner. Squashbanen som blir brukt med kun en spiller har fastsatte mål på 9,75 meter i lengde og 6,40 meter i bredde. Frontveggen, som er den veggen man slår ballen mot, skal alltid ha en høyde på 4,75 meter, mens bakveggen på banen skal ha en høyde på 2,13 meter. Ønsker man å spille med to spillere så er det mulig å benytte seg av det som kalles en singelbane men man vil også finne baner som er satt til å ha to spillere. Banen vil da ha de samme målene som på en singelbane, men være ca en meter bredere.

Privacy Policy